A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №5 Оболонського району м. Києва

Як відповідати дітям на складні питання Що буде з нашим домом?

Дата: 06.07.2023 15:05
Кількість переглядів: 39

  • Ми всі віримо в те, що наш будинок уціліє. Ми попросили друзів, які залишилися, щоб вони приглядали за нашим будинком/квартирою. Вони будуть постійно перевіряти, чи вса добре з ним, та повідомляти нам.

  • Якщо вже так трапиться, що наш будинок прийме на себе удар і захистить собою (як капітан Америки захищає своїм щитом) людей, значить ми побудуємо новий дім відразу після закінчення війни. Ми маємо для цього все необхідне.

Тут доречна розмова про те, що таке дім.

Наприклад дім – це знайомі речі. Отже, потрібен час, щоб познайомитися з речами навколо тут. Дім – це аромат блинців зранку. Отже, варто спробувати зробити їх за можливості. Дім – це погратися із сетрою та мамою. Отже, варто погратися саме зараз.

Відчуття дому – воно всередині, коли поруч гарні люди і коли безпечно, коли можна погратись. Тут доречно запитати дитину: за чим ти сумуєш найбільше? Чи можна хоть щось зробити тут, щоб дім теж знав, що ти його пам’ятаєш?

Наприклад, навчити своєї улюбленої гри дітей, які опинилися разом з тобою, або навіть дорослих.

Можливо, чимось обмінятись або поділитись, це теж буде дуже добре.

Маленьке тепло власного дому, яке можна прямо зараз зробити тут, допоможе тобі та навчить інших дітей, яким це також потрібно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора